FK ISKRA BORČICE - oficiálna stránka klubu

Takto makajú chlapci mimo ihriska

Takto makajú chlapci mimo ihriska

Futbalisti Iskry dosahujú skvelé výsledky nielen na ihrisku, ale aj v práci. Okrem toho, že hrávajú za Borčice, totiž väčšina z nich pracuje aj v Púchovskom mäsovom priemysle, pod vedením majiteľa klubu i fabriky Antona Fabuša. To, ako im to ide, sme mapovali na vlastné oči.

V porovnaní so svojimi súpermi majú zverenci Jozefa Majoroša trošku iný režim. Okrem povinností na futbalovom ihrisku makajú aj v mäsokombináte. "Nikto ich nenúti robiť, sami sa pýtajú do práce," uviedol majiteľ klubu i fabriky Anton Fabuš. „Po dohode s trénerom im upravujeme pracovný čas, ale každý z nich odrobí určitý počet hodín, ktorý im musí sedieť," doplnil Fabuš.

To, v akom režime funguje mäsokombinát, si boli v piatok pozrieť viaceré slovenské médiá a zdravili sa s nimi aj hráči ako Peter Bašista, Ján Novák či Pavol Penksa. V najväčšom počte a tiež aj nasadení pracovali vo svojom stredisku na expedícii v bielych mundúroch - brankár Branislav Žilka, bratia Alex a Miloš Plavšičovci, obrancovia Martin Klabník, Tomáš Púček i stredopoliar Michal Živčic. Ten naposledy strelil parádny gól v Šali. „Už som vo fabrike tri roky, zvykli sme si na tento režim a sme radi, že tu môžeme pracovať," prezradil úspešný strelec.

V ďalšej prevádzke, pri rozrábke a spracovaní mäsa - sme stretli Juraja Masárika, ktorý sa dopĺňal s čerstvou posilou v práci, kapitánom Matejom Sivom. „Momentálne sa zaúčam do remesla, neskôr by som mal byť obchodný zástupca pre severné Slovensko," prezradil Siva. V kanceláriách, presnejšie na úseku obchodu a odbytu zarezávali „šéf“ a borčický odchovanec v drese Iskry Patrik Mačina s Martinom Luhovým. Do tajov objednávok a úradovania vtiahli aj letnú posilu Tomáša Bagiho, ktorý sa neskôr pri lepení etikiet na klobásy Baron stretol so spoluhráčom Alanom Kováčom. A išlo im to od ruky. „Tie ale voňajú," robil si chúťky Bagi. Vo vedľajšej kancelárii bol v plnej pohotovosti tréner Majoroš, pre ktorého je pomoc v mäsokombináte vítaným spestrením. „Doteraz som poznal len futbal ako formu pracovnej náplne. Netušil som, aká zaujímavá je práca vo fabrike, čo všetko obnáša, a s čím všetkým súvisí.“

Veríme, že výsledky Púchovského mäsového priemyslu pôjdu ruka v ruke s úspechmi na futbalovom trávniku. Potešujúcou správou je, že pod patronátom majiteľa Antona Fabuša šliape momentálne na jednotku nielen firma, ale aj klub.